5 sterren service
Showroom aan Rijneke Boulevard
Makkelijk betalen met iDeal
Vragen? Bel 071 541 04 41

Pvc-vloeren: Wat zijn de Voordelen en wat zijn de Nadelen?

Pvc-vloeren zijn de nieuwe trend. Deze vloeren zijn geheel vrij van houtwerk. De vloer is opgebouwd uit verschillende lagen polyvinylchloride, ofwel pvc. Steeds betere technieken en productiemiddelen hebben ertoe geleid dat pvc-vloeren bijna niet meer van echt houten vloeren te onderscheiden zijn. Hierdoor worden pvc-vloeren steeds populairder en zijn ze in steeds meer huishoudens te zien.

Voordelen PVC vloer

PVC, vinyl, hout of laminaat?

Door de hoge kwaliteit en duurzaamheid van een pvc-vloer, dient deze als vervanging van laminaat of parket. In tegenstelling tot vinylvloeren bestaat een pvc-vloer uit losse lamellen. Een vinylvloer is doorgaans 4 meter breed en bestaat uit soepel en verend materiaal. Pvc-vloeren bestaan echter uit lamellen, meestal zo’n 3 millimeter dik. Hierdoor past de vloer bijna altijd onder deuren. Er zijn twee verschillende soorten pvc-vloeren, namelijk pvc-klikvloeren of pvc-lijmvloeren.

Lijmvloer of klikvloer?

Bij het leggen van pvc-vloeren is het mogelijk om de vloer te plakken of te klikken. De klikvloeren zijn vergelijkbaar met laminaat klikvloeren en worden op een soortgelijke wijze gelegd. Het is daarom makkelijk om zelf te leggen. Een pvc-lijmvloer hecht zichzelf, door een zelfklevende laag, aan de ondergrond. Een nadeel van een pvc vloer is dan ook dat de vloer lastiger is om te leggen en de ondergrond beschadigd kan raken. De pvc-lijmvloer is echter erg stabiel en ideaal voor vloeren met vloerverwarming. Daarbij is het gemakkelijk om beschadigde lamellen te vervangen.

De vele voordelen van een pvc-vloer

Een pvc-vloer heeft vele voordelen. De vloer is bijna niet van echt hout te onderscheiden en bij pvc-vloeren die verlijmd worden met de ondergrond is het gemakkelijk om losse lamellen te vervangen. Pvc-vloeren kennen nog een aantal andere voordelen:

 

Geluidsisolerend en slijtvast

Een pvc-vloer houdt ontzettend veel geluid tegen; pvc is geluiddempend. Hierdoor is bij het lopen erover bijna geen geluid of klank te horen. Daarnaast is een pvc-vloer ontzettend duurzaam en slijtvast, dit komt mede door een stevige toplaag van de vloer. De vloer is uitermate geschikt voor ruimtes waar veel gelopen wordt.

Pvc-vloeren voelen warm aan

Waar laminaat of tegels nog weleens koud aan kunnen voelen in de winter, voelen pvc-vloeren altijd warm aan. Zelfs zonder vloerverwarming kunt u genieten van een warme vloer in de winterperiode. Als u vloerverwarming heeft, zijn pvc-vloeren ideaal. Doordat de vloer dun is, is de weerstand van de warmte lager dan bij andere vloeren. Let wel op: niet elke elektrische vloerverwarming is geschikt voor gebruik met pvc-vloeren.

Pvc is geschikt voor vochtige ruimtes

Het grote voordeel van pvc-vloeren is dat ze bestand zijn tegen water en vocht. Gedurende het fabricageproces worden pvc-stroken zelfs afgekoeld in water en vocht door deze onder te dompelen. Omdat pvc goed tegen water en vocht kan, zijn pvc-klikvloeren geschikt voor in de badkamer. Het is echter belangrijk dat er geen vocht onder de vloer komt, het gebruik van pvc-lijmvloeren wordt in de badkamer dan ook afgeraden.

Keuze uit honderden pvc-vloeren

Pvc-vloeren zijn duurzaam en kwalitatief goed. Door de hedendaagse techniek en productiemiddelen zijn pvc-vloeren nauwelijks te onderscheiden van echt hout. Als u op zoek bent naar een duurzame vloer die geluiddempend is en bijdraagt aan een warme sfeer in uw huis, dan is een pvc-vloer iets voor u. Heeft u vragen over pvc-vloeren of bent u benieuwd naar ons brede assortiment pvc-vloeren? Bekijk dan onze productpagina of breng een bezoek aan onze showroom van ruim 500 vierkante meter. Onze experts helpen u graag verder met het kiezen van de juiste vloer.

Enkele voorbeelden van echt pvc-trendvloeren