5 sterren service
Showroom aan Rijneke Boulevard
Makkelijk betalen met iDeal
Vragen? Bel 071 541 04 41

Vloerverwarming

Misschien wilt u graag laminaat én vloerverwarming en heeft iemand u wijsgemaakt dat dit een combinatie is die onmogelijk is. Wij, experts op het gebied van vloeren, zeggen u: vloerverwarming kan bijna overal worden toegepast. Laminaat dat het verwarmingsproces vertraagt, is inderdaad niet geschikt, maar als laminaat aan bepaalde voorwaarden voldoet, kunt u én laminaat (laten) leggen én genieten van vloerverwarming.

Isolatiemateriaal

Als u voor de combinatie laminaat en vloerverwarming kiest, moet u rekening houden met het isolatiemateriaal onder de laminaatvloer. Dat kan er namelijk voor zorgen dat de vloerverwarming niet, of juist wel, optimaal werkt. Wij kunnen u adviseren welk speciaal isolatiemateriaal u zou moeten gebruiken.

 

Houtwerking

Ook iets wat absoluut niet over het hoofd mag worden gezien, is de houtwerking. Bij temperatuurschommelingen krimpen sommige soorten hout of zetten ze uit. Niet elke soort en niet elk merk is daarom geschikt voor het gebruik van vloerverwarming.

 

Laminaat voor Vloerverwarming

Het gebruik van standaardlaminaat raden wij sterk af als u vloerverwarming wilt installeren. Het laminaat dat geschikt is om te combineren met vloerverwarming is dunner dan standaardlaminaat. Het geleidt de warmte beter in een ruimte, waardoor er geen radiatoren of ondervloer nodig zijn. Sterker nog: de vloerverwarming zou als hoofdverwarming kunnen worden ingezet.

 

Offerte

We raden u aan u eerst goed te laten informeren bij een leverancier. Geef bij het aanvragen van een offerte via onze site al aan dat u laminaat als vloerbedekking wilt. Dit kan een flinke geldbesparing zijn aangezien een verkeerde laminaat-vloerverwarming-combinatie ervoor zorgt dat vloerverwarming inefficiënt werkt.