5 sterren service
Showroom aan Rijneke Boulevard
Makkelijk betalen met iDeal
Vragen? Bel 071 541 04 41

Welke Vloer kan ik in de Badkamer gebruiken?

De badkamer is voor velen de plek om even tot rust te komen. Een heerlijke douche of een warm bad geven alle mogelijkheid om te genieten van de warmte en wellness van de badkamer. U kunt pas echt goed tot rust komen als de sfeer van de badkamer hieraan bijdraagt. Naast de kleuren en decoraties is ook de badkamer vloer essentieel. Een kale, betonnen vloer oogt namelijk heel anders dan een houten, warme vloer. Maar welke andere mogelijkheden heeft u voor de Badkamer Vloer?

Badkamer Vloer

PVC Vloeren in de Badkamer

PVC Klikvloeren zijn uitermate geschikt voor in de badkamer. Omdat de vloeren van kunststof zijn gemaakt, zijn deze 100% vochtbestendig. Verder heeft PVC naast zijn vochtbestendigheid ook waterafstotende eigenschappen; dit maakt het onmogelijk voor vocht om in de badkamer vloer te trekken. Een PVC-vloer zal dus niet gaan bollen, uitzetten of beschadigen door water. Daarnaast zijn de pvc-vloeren door het materiaal slipbestendig. Dit maakt de vloer veilig in gebruik.

Enkele voorbeelden van PVC vloeren die Eurolaminaat adviseert voor de badkamer

 

Klik hier door voor meer PVC Voorbeeldvloeren 

Het gebruik van PVC vloeren die verlijmd moeten worden, wordt afgeraden. Bij deze vloeren kan er namelijk vocht onder de badkamer vloer terechtkomen waardoor deze los kan laten of beschadigen.

Houten Badkamer Vloer

Een houten badkamer vloer is lastig, omdat de vloer kan gaan uitzetten wanneer deze vochtig wordt. Er zijn echter wél mogelijkheden om parket in de badkamer te plaatsen. Laat een parketvloer in de badkamer altijd plaatsen door een vakman. Het is namelijk van groot belang dat er geen water onder het parket kan komen. Met de juiste lijm is het mogelijk om parket goed waterdicht te maken.

Naast de wijze waarop parket gelegd wordt, speelt ook de houtsoort een rol in de vochtbestendigheid van parket. Houtsoorten als Teak, Bamboe, Merbau en Wengé kunnen goed tegen vocht en kunnen in de badkamer geplaatst worden.

Laminaat als Badkamer Vloer

Het leggen van laminaat in de badkamer is niet altijd mogelijk. Niet alle laminaat kan goed tegen vocht; het kan hierdoor gaan bollen of uit gaan zetten. Daarbij kan vocht in de naden van laminaat kruipen waardoor de naden opzetten en beschadigen. Toch is het niet onmogelijk om laminaat in de badkamer te plaatsen. Het laminaat van Eurolaminaat is heel geschikt voor de badkamer. Dit badkamerlaminaat wordt voorzien van een waterdichte coating, hierdoor is het waterbestendig. Daarbij wordt er een rubberen rand in de naden gebracht waardoor het voor water lastig wordt om in de naden te kruipen.

Hedendaagse technieken maken het mogelijk om veel verschillende soorten vloeren in de badkamer te leggen. U kunt bijvoorbeeld een parketvloer laten leggen door een vakman en er zijn waterdichte badkamer-laminaatvloeren te koop. Veruit de duurzaamste vloer in de badkamer is een pvc-vloer. PVC vloeren zijn waterbestendig en antislip.

Eurolaminaat kan helpen de opties te overwegen

Mocht u zich niet willen wagen aan een laminaat-, parket- of pvc-vloer in de badkamer, kunt u nog altijd voor een opgegoten betonnen, een tegel- of een natuurstenen vloer kiezen. Heeft u vragen over vloeren in de badkamer of bent u benieuwd naar ons brede assortiment aan vloeren? Bezoek dan onze showroom van ruim 500 vierkante meter aan de Rijneke Boulevard. Onze experts helpen u graag verder met het kiezen van de juiste vloer in de badkamer.

 

Klik door voor meer waterbestendige badkamer vloeren, die ook nog eens afgeprijsd zijn …