5 sterren service
Showroom aan Rijneke Boulevard
Makkelijk betalen met iDeal
Vragen? Bel 071 541 04 41

Hoe kun je een nieuwe vloer zo goedkoop mogelijk maken?

Een vloer kiezen draait grotendeels om smaak. Als randvoorwaarde zal de vloer wel altijd betaalbaar moeten zijn. Of in ieder geval moeten passen binnen het budget die je voor die specifieke ruimte voor ogen hebt. Daarom besteden wij in deze blog aandacht aan de vraag: Welke keuzes kun je maken om zo voordelig mogelijk uit te komen?

goedkope vloer ideeen

Opknappen van parket

Heb je een beschadigde parketvloer, dan is de allergoedkoopste optie (daarom beginnen wij hiermee) om de vloer op te schuren. Alleen bij parket geldt dat je bijvoorbeeld verkleuringen, putten en krassen kunt verhelpen door de vloer te laten opschuren en de opgeschuurde vloer daarna af te dekken met een nieuwe laag olie of lak. Alleen parketvloeren kunnen er zo weer als nieuw uitzien. Vraag wel een professioneel bedrijf om dit voor je te doen omdat het gelijkmatig opschuren van de ruimte lastig kan zijn.

Kies voor een tijdloze vloer

Kies je voor een nieuwe vloer, hou dan bij de keuze van een vloer ook rekening met het feit dat je deze zo lang mogelijk in gebruik wilt houden. Kies je voor een hele drukke, aanwezige vloer dan loop je het risico dat je deze eerder zat wordt en dat je dus eerder zal moeten investeren in een nieuwe vloer.

 

Welk type vloer is het goedkoopst?

Wil je geen vloerbedekking, dan kun je in het allereerste begin kiezen tussen laminaat, hout of pvc. Deze keuze is erg bepalend voor hoe goedkoop de vloer gaat worden. Houten vloeren zijn doorgaans het duurst, dan volgt PVC en laminaat is doorgaans het goedkoopst.

 

Hoe hou je een houten vloer zo goedkoop mogelijk?

Een houten vloer (ofwel parket) kost per vierkante meter gemiddeld tussen € 45 en € 70, alleen voor de vloerdelen. Je kunt de vloer wel goedkoper maken door een ander merk (zoals voor het huismerk van Eurolaminaat) of andere houtsoort te kiezen. Een andere keuze die van invloed zal zijn op de totale investering: de keuze tussen een massieve vloer of een lamelparket. Bij deze laatste bestaan de planken uit verschillende lagen. Alleen de toplaag is dan van de desbetreffende houtsoort.

 

Welke houtsoorten zijn goedkoper en welke juist niet?

Vloeren van Europese houtsoorten (zoals eiken) zijn, in het algemeen, goedkoper dan vloeren van tropisch hardhout (zoals Jatoba of Kabbes). Hou echter bij de keuze voor een bepaalde houtsoort er ook rekening mee dat sommige soorten zachter zijn en daarmee ook eerder beschadigingen zullen hebben. In het algemeen gezegd is eikenhout wel één van de goedkopere soorten en is bovendien een hardere houtsoort (waar dus minder snel beschadigingen op te zien zullen zijn). Bespreek bij het uitkiezen van de vloer altijd voor welke ruimte de vloer bestemd is: zo kunt u voor een slaapkamer sowieso een goedkopere, en daarmee vaak ook minder duurzame vloer kiezen dan voor een winkelvloer of vloer van de woonkamer of keuken.

 

Hoe hou je de kosten van een PVC of laminaat vloer beperkt?

De goedkoopste pvc-vloer kost rond de € 20 per m2. Laminaat vloeren zijn het goedkoopst. Eurolaminaat heeft al laminaatvloeren vanaf € 5 per m2. Kies je voor duurdere laminaatvloeren dan kom je tot maximaal een investering van €30 per m2. Kies je voor pvc of laminaat dan kun je de investering beperken door de legpatroon slim te kiezen. Afhankelijk van de ruimte waarin de vloer komt te liggen, kan het onvoordelig uitpakken als je voor een visgraat legmethode kiest (onvoordelig in verband met snijverlies).

 

Zelf leggen of uitbesteden?

Heb je eenmaal de vloer gekozen, dan blijven nog de keuzes over met betrekking tot het zelf leggen of een bedrijf als Eurolaminaat inhuren om de vloer te laten leggen. Vaak moet er eerst een oude vloer en ondervloer uit voordat er een nieuwe (onder)vloer in kan. Pak je deze klussen allemaal of deels zelf op, dan bespaar je het tarief die een ingehuurd bedrijf hiervoor zou vragen.

 

Eurolaminaat

Heb je vragen over vloeren, of specifiek hoe je de vloer voor een bepaalde ruimte zo goedkoop mogelijk kunt maken? Vraag dan Eurolaminaat om advies. Kom langs in onze megastore aan de Rijneke Boulevard, achter de Casba. Of bel ons voor advies via 071 – 541 0441.