5 sterren service
Showroom aan Rijneke Boulevard
Makkelijk betalen met iDeal
Vragen? Bel 071 541 04 41

Traprenovatie: Doe ik dit zelf?

Een trap is het middelpunt van de hal of woonkamer; hij is groot, aanwezig en vaak het eerste wat u ziet in een woning. De trap wordt intensief gebruikt. Wanneer een trap grof beschadigd is, is het een logische keuze om de trap te renoveren. Ook wanneer u vindt dat de trap niet meer in uw woning past is een traprenovatie efficiënt. De kosten van een traprenovatie kunnen echter al snel oplopen tot duizenden euro’s, zeker als u dit op professionele wijze laat doen. Ook zal het veel tijd in beslag nemen. Voor de doe-het-zelver zijn er tegenwoordig efficiënte oplossingen om uw trap zelf te kunnen renoveren. Wat zijn de mogelijkheden?

traprenovatie Eurolaminaat

Vinyl: slijtvast en duurzaam

Het zelf renoveren van een trap is tegenwoordig relatief goedkoop. Verscheidene traprenovatie pakketten van onder andere CanDo of Maëstro Steps maken het heel eenvoudig. Er zijn vele kleuren en designs beschikbaar, van verschillende materialen. Voor een natuurlijk en robuust uiterlijk kiest u voor hout, dit moet u echter wel onderhouden. Kiest u voor een vinyl traprenovatie, dan heeft u een stuk minder onderhoud. Daarbij is vinyl slijtvast en duurzaam.

Traprenovatie doet u gemakkelijk zelf

Er zijn diverse traprenovatieproducten beschikbaar waarmee een trap gemakkelijk en vooral snel te renoveren is. Met een trapspin kunt u de treden gemakkelijk opmeten en aftekenen op uw traprenovatie. Hierdoor kunt u de losse treden gemakkelijk op maat zagen of snijden. Met een montagekit is de traprenovatie gemakkelijk op de trap te plaatsen. Binnen korte tijd bent u dus voorzien van een trap in een geheel nieuw jasje.

Behandel uw eigen trap

Een houten traprenovatie is slijtvast en duurzaam. Er zijn vele kleuren beschikbaar. U kunt er echter ook voor kiezen om traprenovatie van eikenhout aan te schaffen en te plaatsen. Hierdoor kunt u de losse treden naar eigen wens behandelen en kunt u de trap geheel aan laten sluiten bij uw woning. Het beitsen, lakken, oliën of waxen van uw gerenoveerde trap is eenvoudig. Wanneer u besluit de gerenoveerde trap te oliën of waxen, zult u dit ongeveer één keer per jaar weer moeten doen. Op deze wijze blijft de renovatie mooi en heeft u er jarenlang plezier van.

Verlicht uw trap

We zien het steeds meer gebeuren: het aanbrengen van LED-verlichting in of rond de trap. De verlichte trap ziet er niet alleen modern uit, maar draagt ook bij aan de veiligheid op de trap. Struikelen over losse voorwerpen die u in het donker niet goed ziet, zal niet meer gebeuren met LED-verlichting in uw trap. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen de LED-verlichting aan de onderkant van de treden of in de leuning van de trap te plaatsen. Zo is uw trap altijd verlicht.

De mogelijkheden van traprenovatie bij Eurolaminaat

Het zelf renoveren van een trap is tegenwoordig erg gemakkelijk. Er zij verschillende sets van traprenovatie beschikbaar waardoor u zelf aan de slag kan. Hierdoor gebeurt het snel en kost het u relatief weinig. U kunt kiezen voor een houten traprenovatie op kleur of in vurenhout, ook traprenovatie van vinyl is mogelijk. Heeft u vragen over traprenovatie of bent u benieuwd naar ons brede assortiment traprenovatie? Bekijk dan onze productpagina of breng een bezoek aan onze showroom van ruim 500 vierkante meter. Onze experts helpen u graag verder als het gaat om het renoveren van uw trap.