5 sterren service
Showroom aan Rijneke Boulevard
Makkelijk betalen met iDeal
Vragen? Bel 071 541 04 41

Waar dient u op te letten bij het kopen van laminaat?

Bij het kopen van laminaat zult u op een aantal zaken moeten letten. Hieronder neemt Eurolaminaat u aan de hand en geeft tips bij kopen van laminaat.

tips kopen laminaat

Welke dikte van het laminaat kiest u?

Laminaat is er in verschillende diktes: van 6 mm dikte tot 14 millimeter dikte. De mate waarin u de vloer gebruikt, bepaalt hoe dik het laminaat minimaal moet zijn.

In ruimtes waar u weinig komt, zoals een zolderruimte of een opberghok, kunt u een vloer van 6 millimeter laminaat leggen. Een 6 mm laminaat vloer is ook ideaal voor tijdelijke studentenkamers. Laminaat van 7 millimeter dikte is geschikt voor ruimtes zoals een slaapkamer. Voor andere ruimtes in huis adviseert Eurolaminaat om vloeren van 8 tot 14 millimeter dikte te leggen. Voor een gang, keuken of woonkamer is dit voldoende.

Met of juist zonder V-groef?

Laminaat is beschikbaar zonder groef en met een V-groef. Bij laminaat zonder groef wordt de vloer egaal en zal vooral het motief, in combinatie met de kleur, de Look & Feel van de ruimte bepalen.

Met een V-groef voegt u een extra dimensie toe. Het lijkt namelijk net alsof de vloer uit losse, echte houten planken bestaat. U kunt ervoor kiezen een V-groef aan twee of vier zijdes van het laminaat te nemen. De V-groef geeft de vloer, en daarmee de ruimte, een meer authentieke Look & Feel.

Vergeet geen rekening te houden met snijverlies

Bij het kopen van laminaat gaat u uit van de oppervlakte van de te bedekken vloer. Dit berekent u door de breedte met de lengte van de ruimte te vermenigvuldigen. Belangrijk is om daarnaast nog rekening te houden met 5% snijverlies bij een smalle planken vloer en met 7% snijverlies bij brede planken. Daarna volgt natuurlijk nog de omrekening naar het aantal pakken laminaat.

De keuze van de ondervloer en het effect op uw wooncomfort

De keuze van de ondervloer kan bepalen of u wel of niet tevreden bent over uw laminaat. Bij het kiezen van de ondervloer zijn veel factoren belangrijk: Op welke verdieping komt het laminaat te liggen (z├ęker belangrijk wanneer u in een appartement woont)? Is de ondervloer van hout of beton? Kan de ondervloer vochtig worden? En wilt u vloerverwarming?

Er zijn extra geluiddempende ondervloeren: deze kunnen prettig zijn wanneer u kinderen heeft. Een 10dB geluiddempende ondervloer kan zelfs verplicht zijn wanneer u onderburen heeft: woningbouwverenigingen en Verenigingen van Eigenaren kunnen hier streng op controleren.

Bij houten ondervloeren kan een extra stevige ondervloer nodig zijn om het laminaat stabieler te maken en een krakend geluid te verminderen.

Waar let u op bij het kopen van laminaat?

Wilt u hulp bij het kiezen van laminaat of bent u benieuwd naar ons uitgebreide assortiment? Bekijk dan onze productpagina of breng een bezoek aan onze showroom van ruim 500 vierkante meter aan de Rijneke Boulevard. Onze experts (met ruim 12 jaar ervaring) helpen u graag.