5 sterren service
Showroom aan Rijneke Boulevard
Makkelijk betalen met iDeal
Vragen? Bel 071 541 04 41

Onderhoud van uw vloer

Wanneer u een nieuwe laminaat-, parket- of pvc-vloer heeft gelegd, wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Hoewel vele vloeren jarenlang, of zelfs decennialang meegaan, is het juist onderhouden van uw vloer van essentieel belang om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Er zijn vele zepen en middeltjes beschikbaar die u hierbij kunnen helpen, elk voor andere doeleinden of van ander materiaal. Het is van groot belang om voor verschillende soorten materiaal het juiste onderhoudsmiddel te gebruiken. Ook is het niet altijd verstandig om verschillende onderhoudsmiddelen door elkaar te gebruiken. Dit kan ertoe leiden dat u uw vloer in zijn geheel moet opschuren en opnieuw moet behandelen, of erger: dit kan permanente schade veroorzaken. In dit artikel lichten wij uit hoe u uw vloer het beste kunt onderhouden.

Het onderhouden van uw vloer

Onderhoud van laminaat

Het is belangrijk om uw laminaatvloer goed te onderhouden. Dit doet u onder andere door deze regelmatig te reinigen en zo vrij te houden van stof of bijvoorbeeld zand. Hoewel er vele middeltjes beschikbaar zijn waarmee u uw laminaat kunt reinigen, moet u goed opletten wat u gebruikt. De toplaag van het laminaat kan niet altijd tegen chemische middelen. Voorkom het gebruik van ammoniak, chloorproducten of schurende producten op uw laminaatvloer. Ook groene zeep of allesreinigers komen niet ten goede aan de vloer, deze laten vaak een vettig laagje achter op de laminaatvloer.

Voordat u uw laminaatvloer dweilt, is het van belang deze stof en vuilvrij te maken. Op deze wijze voorkomt u dat het laminaat gaat krassen bij het dweilen. Voor het dweilen van de laminaatvloer gebruikt u een goede, eventueel glansherstellende, laminaatreiniger. Dweil de vloer niet te nat. Wanneer u dit wel doet, loopt u het risico dat er te veel water op de vloer blijft liggen waardoor dit tussen de naden van het laminaat kruipt. Hierdoor zetten de naden uit en verschijnen er bobbels in het laminaat.

Onderhoud houten vloer of parket

Het onderhouden en schoonhouden van een parketvloer heeft veel te maken met de afwerking van de vloer. De houten vloer kan gebeitst, geolied, gelakt of in de was gezet zijn. Voor elk type afwerking zijn andere producten beschikbaar om uw vloer goed te onderhouden. Voor gelakte vloeren zijn er parketreinigers beschikbaar in verschillende glansgradaties. Deze reinigers kunnen de glans van de gelakte parketvloer weer herstellen.

Voor geoliede vloeren bestaan er diverse soorten zeep, het is aan te raden minimaal eenmaal per jaar uw geoliede vloer te oliën. Op deze wijze herstelt u kleuren en renoveert u eerder behandelde olievloeren. Ook voor waxvloeren zijn er reinigers en herstellende waxen beschikbaar.

Onderhoud van een pvc-vloer

Wanneer u een pvc-vloer wilt dweilen, is het aan te raden geen heet water te gebruiken. Dit kan een nadelige werking hebben op de vloer. Net zoals bij laminaat is het raadzaam geen chloor of allesreiniger te gebruiken bij het reinigen van de vloer. Dit kan de toplaag van het pvc aantasten. Hoewel er speciale onderhoudsmiddelen op de markt beschikbaar zijn voor het reinigen van een pvc-vloer is het aan te raden enkel water te gebruiken. Dit is vaak al voldoende om de vloer goed te kunnen reinigen.

Bij het reinigen van uw vloer moet u er goed op letten welke middelen u gebruikt. Veel middelen kunnen namelijk de toplaag van uw vloer beschadigen. Heeft u vragen over het onderhouden of reinigen van uw vloer of bent u benieuwd naar ons brede assortiment onderhoudsproducten? Bekijk dan onze productpagina of breng een bezoek aan onze showroom van ruim 500 vierkante meter. Onze experts helpen u graag verder met het kiezen van de juiste onderhoudsmiddelen.