5 sterren service
Showroom aan Rijneke Boulevard
Makkelijk betalen met iDeal
Vragen? Bel 071 541 04 41

Wat is nieuw in vloerenland?

Eurolaminaat biedt wel duizenden vloeren. Volop keuze dus. Maar wat is nieuw in vloerenland? En welke vloeren zijn dé trend dit jaar? In deze blog lopen we langs de 4 voornaamste trends onder PVC, Parket en Laminaat vloeren.

Trend 1: PVC blijft dé trend

De aanhoudende populariteit van PVC vloeren lijkt onder andere te zitten in het feit dat PVC in ieder gewenst design kan worden geleverd. De PVC vloer kan dus meegaan in iedere woontrend. Binnen de woontrends van nu passen bijvoorbeeld Goud, Brons en Velvet. Interieurs die luxe uitstralen, die bewoners het gevoel geven te wonen in een Italiaanse Palazzo, zijn ongekend populair. PVC vloeren met een luxe Look & Feel beloven dus de trend te blijven dit jaar. Enkele andere voordelen van PVC zijn (naast het design):

  • Het comfort (PVC voelt warm aan)
  • De hoge slijtvastheid (PVC is een erg duurzame vloer en raakt minder snel beschadigd dan houten of laminaat vloeren).
  • En de geschiktheid voor vochtige ruimtes als keuken en zelfs badkamer.

Enkele voorbeelden van pvc-trendvloeren

Trend 2: Verschillende leg patronen voor PVC vloeren

PVC vloeren blijven dus ongekend populair. Aangezien PVC bijzonder makkelijk legt, is het logisch dat het in patronen leggen van vloeren ook een trend is. Alom bekend is dat veel PVC vloeren in visgraat worden gelegd. Visgraat blijft een chique uitstraling houden en doet een ruimte optisch groter lijken. Maar er zijn ook alternatieven die bij veel klanten in de smaak vallen. Zo is het leggen van vloeren in een ‘Hongaarse punt’ in opkomst.

Andere populaire patronen voor het leggen van PVC vloeren zijn:

  • Kubus patroon
  • Dubbele visgraat patroon
  • Weense punt patroon

Vloeren die bestaan uit kleinere vloerdelen zijn bij uitstek geschikt voor bovenstaande, creatieve legpatronen. Dit kunnen dus ook parket of laminaat zijn.

Enkele voorbeelden van visgraat vloeren

Trend 3: Natuurlijk Ogende Vloeren

Vloeren volgen logischerwijs interieurtrends. Eén van de interieurtrends van nu is die van Scandinavische interieurs. Lichte tinten en natuurlijke, duurzame materialen voeren de boventoom. Vloeren in wit- of zandtinten of van lichte houtsoorten winnen daarom terrein. Dit brengt rust in hectische tijden waarin de buitenwereld 24/7 de aandacht lijkt te vragen. De vloeren binnen deze trend hebben doorgaans geen zichtbare, opvallende naden of lijnen.

Enkele voorbeelden van natuurlijk ogende vloeren

Trend 4: Natuurstenen Vloeren

Natuursteen en marmer blijven populair binnen het interieur. Echte natuurstenen vloeren zijn kostbaar. Hebben een koude, harde uitstraling en voelen dus weinig comfortabel aan. Een goedkoper alternatief is PVC met natuursteen look. Deze PVC vloer belooft een opkomende trend te worden, naast het al populaire betoonlook PVC. PVC in natuursteen look bestaat in tientallen verschillende uitvoeringen. Voor elke smaak wat wils dus.

Enkele voorbeelden van natuurlijk natuurstenen vloeren

Eurolaminaat Megastore

Ben je benieuwd hoe bovenstaande trends kunnen uitpakken binnen jouw interieur? Of wil je de vloeren zien die passen binnen populaire vloeren trends? Bezoek dan onze megastore aan de Rijneke Boulevard (achter de Casba). We hebben wel 500 vierkante meter aan showroom. En kunnen van iedere vloer showplanken beschikbaar stellen.