5 sterren service
Showroom aan Rijneke Boulevard
Makkelijk betalen met iDeal
Vragen? Bel 071 541 04 41

Ins & Outs die u moet weten voor u Laminaat

koopt

Het is zover: u gaat verhuizen, verbouwen of u bent simpelweg toe aan een nieuwe vloer. Naast het feit dat een vloer mooi en kwalitatief goed in orde moet zijn, moet de vloer ook passen bij uw nieuwe of huidige interieur. Of u nu een vloer nodig heeft voor een woning of voor een bedrijfspand, u zult een weloverwogen keuze moeten maken. Maar welke vloeren zijn er eigenlijk en waar moet u op letten bij het kiezen van een vloer? Deze maand vertellen we u over de vele voordelen van laminaat.

Laminaat

Wat is Laminaat eigenlijk?

Laminaat is vloerbedekking die is opgebouwd uit meerdere lagen en materialen. Doorgaans bestaat laminaat uit vier lagen, namelijk: een toplaag, decorpapier, een tussenlaag en een stabiliserende onderlaag.

  • De toplaag is een transparante melaminelaag die de vloer beschermt tegen vlekken, krassen of bijvoorbeeld slijtage. De toplaag kan afgewerkt zijn met een structuur van bijvoorbeeld hout of tegels. Op deze wijze zal laminaat voelen als het dessin.
  • Het decorpapier bepaalt het uiterlijk van de laminaatvloer. Het bevat een kwalitatief goede foto van bijvoorbeeld hout of tegels. Het decorpapier wordt afgewerkt met een melaminehars.
  • De tussenlaag is het hart van de vloer en bestaat uit hdf of mdf. De kwaliteit van deze laag bepaalt de kwaliteit van de verbindingen tussen de lamellen.
  • De stabiliserende onderlaag bestaat uit melamine en beschermt het laminaat tegen vocht van onderaf. Het laminaat heeft dus aan de boven- én onderzijde een laag van melamine waardoor de kans gering is dat de vloer bol of hol komt te staan ten gevolge van vocht.

Wat zijn de Voordelen?

Naast een authentieke look en het uiterlijk van een echt houten vloer heeft een laminaatvloer nog veel andere voordelen.

Geruime Keuze

Laminaat is beschikbaar in veel verschillende varianten. Eurolaminaat heeft oneindig veel kleuren, motieven en stijlen beschikbaar. Laminaat kan veel hout- en tegelsoorten nabootsen. Voor elke ruimte en elke situatie is er wel een mooie vloer te vinden zoals voor vochtige ruimtes als de badkamer en keuken, voor de woonkamer of voor commerciële ruimtes waar extra veel op gelopen wordt.

Kleurvast

Waar echt hout nog weleens kan verkleuren door blootstelling aan de zon, is laminaat ongekend kleurvast. Na heel wat jaren kan de kleur van uw vloer nog net zo mooi zijn als het moment waarop u het laminaat heeft aangeschaft.

Makkelijk te Leggen

Laminaat is ontzettend makkelijk te leggen. U plaatst de juiste ondervloer en direct daarop kunt u het laminaat gaan leggen. Veel laminaatsoorten beschikken over een eenvoudig kliksysteem, waardoor u geen lijm nodig heeft.

Verschillende Prijsklassen

Laminaat is beschikbaar in verschillende prijsklassen en de prijs-kwaliteitverhouding is meestal in orde. Een laminaatvloer is dan ook voor iedereen een betaalbare oplossing. Eurolaminaat heeft een selectie gemaakt van ‘budgetvloeren’.

Gemakkelijk in Onderhoud

Laminaat is makkelijk te leggen en onderhouden. Dankzij hedendaagse technieken is laminaat bijna niet meer te onderscheiden van echt hout of echte tegels. Mocht u (nog) niet willen beginnen aan een houten- of tegelvloer, dan is een laminaatvloer datgene wat u nodig heeft.

Eurolaminaat is Specialist

Heeft u vragen over laminaat of wilt u inzicht in ons brede assortiment aan laminaatvloeren? Bekijk onze productpagina of breng een bezoek aan onze showroom van ruim 500 vierkante meter, aan de Rijneke Boulevard. Onze experts helpen u graag verder met het kiezen van de juiste vloer.