5 sterren service
Showroom aan Rijneke Boulevard
Makkelijk betalen met iDeal
Vragen? Bel 071 541 04 41

Parket: wat is het en wat zijn de voordelen?

Bent u op zoek naar parket voor uw huis of bedrijfspand? Bij Eurolaminaat kunt u kiezen uit verschillende soorten: houten of pvc-vloeren, of laminaat. Veel mensen kiezen al gauw voor laminaat: vloerbedekking die is opgebouwd uit meerdere lagen en materialen. Ons assortiment is enorm en u vindt er mooie opties. U kunt ook kiezen voor een prachtige echt houten vloer. Er zijn twee verschillende soorten, namelijk: massief- en lamelparket.

Parket van Eurolaminaat

Massief Parket

Massief parket bestaat geheel uit één dikke plank eikenhout. In deze plank zijn een groef en messing geslepen. Om de werking van massief parket op te vangen, moet het de planken verlijmd worden op de ondervloer. Naast het verlijmen moeten de planken in messing en groef met krammen vastgezet worden. Massief parket moet gelegd worden door een specialist. De luchtvochtigheid van de ruimte waarin de vloer ligt, moet rond de 65% liggen. Wanneer dit niet het geval is, kan het zo zijn dat er krimpnaden in het massief parket ontstaan.

Lamelparket

Lamelparket bestaat doorgaans uit drie lagen. De onderste en middelste laag bestaan vaak uit populierenhout. De toplaag bestaat uit 4 millimeter eikenhout. De middelste en onderste laag zijn 90 graden ten opzichte van elkaar verlijmd. Hout werkt voornamelijk in de breedte, door de verlijming van de vloer werkt het hout tegen elkaar in. Hierdoor werkt lamelparket minder dan massief parket. Lamelparket is tevens ook zeer geschikt om zelf te kunnen leggen. Verlijmen is niet nodig.

De Voordelen van Parket

Een houten vloer heeft een aantal voordelen ten opzichte van een laminaat- of pvc-vloer. Allereerst heeft hout altijd een warme uitstraling. De keuze in parketvloeren en houtsoorten is aanzienlijk groot en parketvloeren gaan, mits deze goed onderhouden worden, geruime tijd mee. Beschadigde vloeren zijn gemakkelijk te herstellen. Het gedeeltelijk, of in zijn geheel, schuren en bijwerken van parket is eenvoudig.

Parket met Vloerverwarming, of Niet?

Naast de warme uitstraling en het gemakkelijk bijwerken van parket, heeft het nog een voordeel: parket isoleert goed. En u kunt er ook voor kiezen parket te plaatsen op vloeren met vloerverwarming. Deskundige hulp is hier echter noodzakelijk bij.

Het Afwerken van Parket

Met de juiste afwerking komt de houten vloer het best tot zijn recht. Het is van belang enkele slijtvaste lagen aan te brengen op het parket. Afhankelijk van het gewenste uiterlijk kunt u ervoor kiezen om beits, lak, olie of was als afwerklaag aan te brengen op parket.

Gerookt, Geborsteld, Gebeitst, Ge-Olied, Gelakt, In de Was Gezet, …

U kunt er ook voor kiezen de vloer te laten roken, hierdoor wordt het donkerder. Het parket wordt gerookt in containers. Er vindt daarbij een chemische reactie plaats tussen ammoniak en looizuur in het hout; hoe langer de vloer gerookt wordt, des te donkerder dit wordt. Gerookt parket kan worden afgewerkt met een beits, olie, lak of was. Het is ook mogelijk uw houten vloer te laten borstelen. Door de vloer te laten borstelen, wordt het zachte hout tussen de nerven verwijderd. Het parket krijgt hier een meer voelbare structuur van.

Wat Is Hét Parket Voor U?

Parket is uitermate geschikt om een warme sfeer te geven aan uw woning en daarnaast isoleert parket uitstekend. Parket werkt u af door het te beitsen, lakken, oliën of in de was te zetten. U kunt er ook voor kiezen uw parket te laten borstelen of roken. Heeft u vragen over parket? Wenst u een bepaalde afwerking of look? Of wilt u ons brede assortiment aan parket bekijken? Ga dan naar onze productpagina of breng een bezoek aan onze showroom van ruim 500 vierkante meter aan de Rijneke Boulevard.  Onze experts helpen je graag verder met het kiezen van het juiste parket.