5 sterren service
Showroom aan Rijneke Boulevard
Makkelijk betalen met iDeal
Vragen? Bel 071 541 04 41

De Trends in Vloeren: Hippe Vloeren en Gewaagde Tinten

Zeker op woongebied wisselen de trends elkaar in vlot tempo af. 2018 kenmerkt zich door vele kleurtrends en nieuwe vloeren. Maar welke zijn dit eigenlijk?

Trends in Vloeren

Vloeren met Visgraat

Vloeren met een visgraatmotief zijn al sinds de middeleeuwen aanwezig. Wanneer je in deze tijd een vloer had met een visgraat, had je geld. Deze vloeren werden dan ook voornamelijk gelegd in vertrekken waar visite kwam. De visgraat komt weer helemaal terug, vele parketvloeren zijn beschikbaar met visgraat. Toch is er tegenwoordig ook een goedkopere oplossing mogelijk: met de visgraat laminaatvloer. Ze zijn makkelijk te leggen, goed te onderhouden en betaalbaar. Deze laminaatvloeren zullen naar verwachting de rest van het jaar floreren.

Waterbestendig laminaat

U zult het misschien nog niet helemaal geloven, maar het kan echt! Waterbestendig laminaat is in opmars. Dit laminaat is natuurlijk ideaal voor in de badkamer of keuken, maar het kent meer voordelen. Naast het feit dat het water afstoot, zal het ook bacteriën, vuil en vlekken afstoten. Zo krijgt dit geen kans om het laminaat binnen te dringen. Het laminaat van Eurolaminaat is waterbestendig.

Tegels van Vinyl

Vinylvloeren zijn ontzettend veelzijdig: vele kleuren, ontwerpen en designs zijn in vinyl beschikbaar. Hoewel de klassieke vinylvloer van 4 meter breed minder populair wordt, worden vinyltegels wel steeds populairder. Dat is niet gek, vinyl is namelijk ontzettend makkelijk schoon te maken en vergt bijna geen onderhoud. Vinyltegels zijn beschikbaar in levensechte designs. Natuurlijk hout, natuursteen of een metaallook: het kan allemaal.

PVC Vloeren

We hebben het er al vaker over gehad; in 2018 zegevieren de PVC Vloeren. Deze vloeren zijn waterbestendig, antislip en ontzettend duurzaam. Door de harde toplaag beschadigen de vloeren niet snel en door het materiaal zijn de vloeren geluiddempend. Dit betekent rust voor u, maar ook voor uw buren.

De Industriële Look

De industriële look: we zien het steeds vaker terug. Een woonstijl die gekenmerkt wordt door het gebruik van ruwe en natuurlijke materialen. Er worden veel donkere kleuren in combinatie met wit of grijs gebruikt. Een gietvloer past hier uitstekend bij. Hoe industrieel wordt uw huis?

De Kleuren van 2018

2018 is het jaar van kleur: vele vrolijke kleuren zijn helemaal hip. Groene tinten zijn steeds meer terug te zien in woningen, maar ook zachte rood-, roze- of geeltinten worden populair. Qua vloeren wil men steeds weer een stukje robuuster te werk gaan. De echte houtkleuren komen weer terug. De white- en grey wash-vloeren komen steeds meer in trek. Deze zijn uitstekend te combineren met een industrieel uiterlijk van een woning.

Eurolaminaat weet Raad

2018 is het jaar van de innovatie, vele vloeren zijn in opkomst met de pvc-vloer als absolute topper. Ook waterbestendig laminaat zal in meer huishoudens gaan terugkomen, ideaal voor in de badkamer of keuken. Heeft u vragen over de trends in vloeren of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Breng dan eens een bezoek aan onze showroom van ruim 500 vierkante meter aan de Rijneke Boulevard. Onze experts helpen u graag verder met het kiezen van de juiste vloer voor u, want tja, smaken verschillen. Voor Eurolaminaat is het ongekend belangrijk dat u uit de duizenden vloeren juist die vloer kiest die u het mooiste vindt.